Concursul național catehetic la final, în Arhiepiscopia Sibiului

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 12 Mai 2023

În Arhiepiscopia Sibiului, etapa eparhială a Concursului național catehetic „Tinerii și vârst­nicii să laude numele Domnului” a avut loc în data de 9 mai.

Organizat de Sectorul teologic-educa­țional al Patriarhiei Române, cu binecu­vântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, Concursul na­țional catehetic „Tinerii şi vârst­nicii să laude numele Domnului” a ajuns la a XV-a ediţie. Proiectele participante au surprins cateheze tematice și aplicarea acestora în comunitatea locală prin derularea unor activități variate, informează Mitropolia Ardealului. 

În urma jurizării, a fost declarat câștigător proiectul Parohiei Ighișul Vechi din Protopopiatul Agnita, care va reprezenta Arhi­episcopia Sibiului la premierea ce va avea loc pe Colina Bucuriei din București în data de 21 mai. Toate celelalte proiecte participante vor fi premiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, cu prilejul hramului Catedralei Mitropolitane din Sibiu.