Concursul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, ediția a XIII-a

Un articol de: Gabriela Firu - 13 Iunie 2017

Muzeul Centrului de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Arhiepiscopiei Cra­iovei a găzduit la finele săptă­mânii trecute cea de-a XIII-a ediţie a Concursului oratoric „Sfân­tul Ioan Gură de Aur”. Activitatea a fost organizată de Fundația „Cuvântul care Zidește”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. La eveniment a fost pre­zent IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a transmis un cuvânt de binecuvântare și învățătură celor prezenți.

Concursul a avut ca temă, pentru secțiunea Juniori (clasele a IX-a și a X-a), „Rolul normelor creștine în viața tinerilor de azi - adulții de mâine”, iar pentru secțiunea Seniori (clasele a XI-a și a XII-a), „Mărturisitori ai credinței creștine”. Potrivit organizatorilor, obiectivele acestui concurs sunt: încurajarea cât mai multor tineri să participe la acest festival, atât a celor cu experienţă oratorică, cât şi a celor care nu au o astfel de experienţă; reali­zarea unor schimburi de expe­riență între tinerii oratori; promovarea valențelor educative ale religiei ortodoxe și creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi culturale şi de dezvoltare personală. „Anul acesta, am lansat o provocare elevilor de gimnaziu, care au răspuns cu entuziasmul specific vârstei, confirmându-și talentul oratoric. Participanții au avut posibilitatea de a prezenta discursuri pe o temă la liberă alegere”, a declarat Cristina Stamatoiu, director exe­cutiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Din juriu au făcut parte: conf. univ. dr. Călina Nicoleta, Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova, conf. univ. dr. Cicort Constantin, Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova și actor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, pr. conf. univ. dr. Ivan Adrian, Facultatea de Teologie Ortodoxă - Universitatea din Craiova, și pr. consilier social Stănulică Adrian, preșe­dintele Asociației Vasiliada.