Concursul „Rugăciunea în viața mea” la parohia prahoveană Magula

Data: 22 Martie 2022

Copiii din grupa de cateheză a Parohiei Magula, din județul Prahova, au continuat în ziua de 19 martie activitățile din cadrul Concursului catehetic național „Rugăciunea în viața mea”, sub coordonarea preoților Vlăduț-Ion Popa și George Severin.

Copiii au participat la cateheza cu tema „Rugăciunea - cheia vieții duhovnicești”, susținută de părintele Vlăduț Popa. În cadrul catehezei s-a vorbit despre rolul rugăciunii în viața creștinului, fiind descris modul în care trebuie săvârșită aceasta, precum și despre importanța unei cărți de rugăciuni în casa creștinului.

După cateheză a urmat o activitate ce a avut ca scop înțelegerea unor aspecte ale rugăciunii particulare. Pentru realizarea acestei activități s-a folosit hârtie colorată, tăiată în fâșii, fiecare dintre acestea simbolizând un anumit tip de rugăciune (de cerere, laudă, mul­țu­mire etc.). Fiecare copil a scris pe respectivele hârtii colorate rugăciuni care să fie în conformitate cu tipul rugăciunii alese. La sfâr­șitul activității, fâșiile de hârtie au fost îmbinate rezultând o ghirlandă care unește rugăciunile participanților.