Concursul „Urmarea lui Hristos” la Cluj-Napoca

Un articol de: Ioana Corujan - 04 Aprilie 2017

Proiectul judeţean interdsciplinar „Urmarea lui Hristos” se desfăşoară, anual, în cadrul Şcolii Gimnaziale „Horea”, Cluj-Napoca, în acest an şcolar fiind la a VII-a ediţie. La etapa locală au participat 350 elevi, dintre aceştia 99 s-au calificat pentru etapa judeţeană.

Elevii distinşi cu premii în cadrul acestui concurs vor fi premiaţi, în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Pentru rezultatele obţinute de elevii participanţi, conducerea Şcolii Gimnaziale „Horea”, Cluj-Napoca, a oferit premii speciale pentru 22 de elevi. La activitate au participat şi Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de Vasile Timiş, inspector general la Ministerul Educaţiei Naţionale şi pr. prof. Marian Sidon, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Concursul „Urmarea lui Hristos” pentru elevii claselor V-VI a fost organizat ca extensie a olimpiadei şcolare. Astfel, concursul devine o pregătire prealabilă a elevilor pentru olimpiada specifică claselor VII-VIII.