Conferinţa anuală a Alianţei Familiilor din România

Un articol de: Ziarul Lumina - 22 Septembrie 2015

Sâmbătă, 19 septembrie, a avut loc conferinţa anuală a Alianţei Familiilor din România. Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură a oraşului Târgu Neamţ. Alianţa Familiilor din România este o organizaţie dedicată promovării valorilor familiei şi vieţii.

Conferinţa a fost deschisă de domnul Decebal Arnăutu, primar al oraşului Târgu Neamţ până în anul 2012, evocând momentele în care autorităţile locale au fost puse în faţa situaţiei de a apăra statutul familiei.

Din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a vorbit pr. Dragoş Bălinişteanu, referent al Departamentului Pro Vita, din cadrul Sectorului de misiune şi statistică pastorală. A fost prezentată activitatea pe care Departamentul Pro Vita o desfăşoară, în special prin programul „Sfântul Stelian“, dedicat familiilor numeroase.

Pr. Felician Tiba, preot catolic al Diecezei de Iaşi, a susţinut un referat despre crearea omului şi rolurile deosebite pe care le au bărbatul şi femeia în cadrul familiei.

Invitatul principal a fost domnul Antoine Renard, preşedinte al Federaţiei Asociaţiei Familiilor Catolice din Europa. Acesta a prezentat situaţia demografică actuală a Europei şi a marilor ţări occidentale. Au mai vorbit pastorul Marin Tifrea, Petre Costea, preşedintele AFR şi domnul Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Vita Bucureşti.

Concluzia acestei întâlniri a fost un apel de solidaritate pentru protejarea statutului familiei în România, dar şi importanţa implicării fiecărui individ în diseminarea informaţiilor şi promovarea iniţiativelor civile care au în vedere definirea corectă a familiei.