Conferință ASCOR la Târgoviște

Data: 12 Aprilie 2024

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) - Filiala Târgoviște a organizat joi, 11 aprilie 2024, conferința „De­mo­crație, dezvoltare, educație cultural-spirituală”, susținută de prof. dr. Gheorghe Ion Bunescu la Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei. 

Introducerea conferențiarului și a temei a fost realizată de pr. prof. dr. Florea Ștefan, decanul instituției de învățământ teologic universitar.

Au fost dezbătute teme precum: democrația, dezvoltarea socio-culturală a societății, impor­tanța identității creștine și naționale într-o lume tot mai desacralizată, precum și impor­tanța educației religioase pentru tinerele generații, în procesul de combatere a noilor ideologii și a provocărilor ce duc la inversarea valorilor în contemporaneitate.

Un punct esențial al prelegerii a fost constituit de aprofundarea rolului educației cultu­ral-spirituale și a importanței acesteia în formarea elitelor responsabile pentru binele societății de mâine, potrivit sursei citate. 

La eveniment au participat cadre didactice și studenți ai facultății.