Conferință despre creștinii din Siria la Biserica Oborul Vechi

Un articol de: Ziarul Lumina - 23 Iunie 2016

Marți seara, 21 iunie, la Parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”-Oborul Vechi, din Protopopiatul Sector 2 Capitală, a avut loc conferința „Creștinii din Siria, martirii zilelor noastre”, susținută de părintele Gheorghe Costea, preotul Comunității Ortodoxe Române din Siria și Liban. Evenimentul s-a desfășurat în prezența credincioșilor parohiei și a tinerilor din LTCOR Sector 2 și a fost precedat de slujba Acatistului Sfântului Efrem Sirul, săvârșită de invitatul serii, împreună cu mai mulți preoți din protopopiat.

În cadrul conferin­ței, părintele Gheorghe Costea a vorbit despre situația grea a creștinilor din Siria și Liban, despre mărturisirea lui Hristos în situații de grele încercări, asupriri și prigoane. „Siria - acest leagăn al creș­tinismului, acest tezaur al creștinătății - este astăzi, din păcate, destabilizată și cu o situație din ce în ce mai grea, ducând la martiraj pentru creștini. Căldura pe care am găsit-o în Siria, duhovnicia, tăria credinței m-au făcut să îndrăgesc aceste meleaguri ale Siriei, locuri pe care au călcat Sfinții Apostoli. Cel mai mult îi putem ajuta pe frații noștri prin rugăciune, pentru ca Dumnezeu să coboare o picătură din mila Sa și să mai alunge din suferin­țele pe care creștinii le îndură zi de zi”, a spus pr. Gheor­ghe Costea.

„Evenimentul a fost unul inedit pentru parohia noastră, pe de o parte, pentru faptul că prin această conferință s-a deschis șirul de evenimente pe care încercăm să le organizăm periodic în Parohia Oborul Vechi și, pe de altă parte, pentru impactul pe care l-au avut titlul și susținerea conferinței, tinerii și credincioșii prezenți considerându-se prin prezența lor solidari cu creștinii asupriți din Siria”, a declarat pr. Ciprian Georgian Tudor.