Conferință despre Marea Unire la Brașov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 26 Noiembrie 2018

Școala Gimnazială nr. 19 din Brașov a organizat joi, 22 noiembrie, la sala Teatrului Dramatic din oraș, conferința „România suntem noi - celebrăm Centenarul!”. Evenimentul a făcut parte din seria manifestărilor organizate în acest an de școala brașoveană cu ocazia sărbătorii celor 100 de ani de la Marea Unire. La conferință a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a binecuvântat pe elevi și pe profesorii acestora și le-a vorbit despre rolul pe care l-a avut Biserica în realizarea Marii Uniri.

„Acești copii sunt pentru noi florile Centenarului, florile viitorului. Dacă de mici vor fi învățați să poarte haina sfântă a națiunii noastre, haina populară, atunci vor avea dragoste puternică față de tot ceea ce aparține națiunii noastre, țării noastre, tradiției noastre. Biserica, mai întâi de toate, prin educația pe are o face pentru cei mici și cei mari, cultivă dragostea față de patria cerească și față de patria în care n-am născut”, a spus ierarhul.

Programul conferinței a cuprins, pe lângă prezentările invitaților, un scurt recital susținut de grupul „Anatoly” și o prezentare a obiectelor decorative pe care elevii le-au confecționat pe parcursul anului școlar.

Manifestarea dedicată Marii Uniri a fost încheiată de cei mai mici elevi ai școlii, care au interpretat mai multe cântece patriotice.