Conferință despre morfologia urbană la București

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 26 Feb 2024

La Palatul Suțu din Bucu­rești (bd. Ion C. Brătianu nr. 2) va avea loc, în 29 februarie, de la ora 18:30, conferința cu tema „Curți Romane/Curți bucureștene. Poten­țialul ascuns al morfologiei urbane”, susținută de arh. dr. Andreea Boldojar. 

Conferința prezintă morfologia Bucureștiului privită printr-o lentilă a Romei: spontaneitățile și intenționalitățile din tablourile urbane sunt identificate în curțile ce aparțin locuirii, în grădini, în spații interstițiale sau în mărturii interioare ascunse prin permanențele țesutului istoric ale celor două orașe. Prezentarea dezvăluie, printr-o metodă împrumutată din școala italiană de arhitectură, procesul de formare a orașului și a formele sale urbane constituente, istorice, care s-au transmis în timp orașului prezent, conform informațiilor de pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București.

Dr. Andreea Boldojar este arhitect, asistent universitar la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din Capitală și cercetător pasionat de București. Conferința este realizată în parteneriat cu revista „Arhitectura”. Prețul unui bilet este 10 lei.