Conferinţă despre Sfintele Taine, la Parohia Sighișoara VII

Un articol de: Ziarul Lumina - 17 Martie 2018

La Parohia Sighișoara VII a avut loc o seară duhovnicească cu tema „Lepădarea păcatului – taina vieții creștine” susținută de pr. conf. dr. Jan Nicolae. Părintele invitat, cadru didactic al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „1 decembrie 1918” din Alba Iulia, a vorbit despre tema lepădării răului, a păcatului, prin Sfânta Taină a Spovedaniei.

„Sfântul și Marele Post este o perioadă propice înnoirii în har, dar după Sfintele Paști nu trebuie să ne relaxăm, ci să păstrăm starea de lepădare a păcatului”, a spus invitatul. Pr. prof. Jan Nicolae i-a îndemnat pe credin­cioși să se apropie de Trupul lui Hristos, insistând să ceară de la Dumnezeu îndrăzneala, lipsită de obrăznicie, de a sta la masă cu El. Pentru aceasta, însă, este necesară o mai intensă cateheză, creștinii trebuie să cunoască semnificația Sfintei Liturghii, a Sfintei Spovedanii, fiindcă „Sfintele Taine explicate produc și astăzi convertiri”.

Părintele profesor Jan Nicolae a încheiat cuvântul de învăţătură prin evocarea personalității părintelui Ioan Iovan, marele duhovnic de la Mănăstirea Recea, judeţul Mureş, „cel care a făcut din împărtășirea cu Sfintele Taine principalul mijloc de lepădare a păcatului și pilonul central al lucrării de revigorare în duh a fiilor duhovnicești”. Părintele Ioan-Claudiu Tofan de la Parohia Sig­hișoara VII a mulţumit, la final, invitatului, în numele tuturor celor prezenţi. (Pr. Mircea Fusaru)