Conferință despre viaţa bisericească în Banat, la Timișoara

Data: 08 Mai 2023

La Timișoara are loc, în perioada 4-9 mai, conferința internațională, organizată în forma unui colocviu teologic, cu titlul „Creș­tinism și viaţa bisericească în Banat, în istorie și în prezent”. La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, profesori de la Facultatea de Teologie din Timișoara, studenți teologi și cercetători din străinătate.

Deschiderea acestei manifestări știin­ți­fice a avut loc joi, 4 mai, în „Aula Magna” a Universității de Vest din Timișoara, în pre­zența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, a primarului Timișoarei și a repre­zen­tanților confesiunilor creștine din Banat, implicați în organizarea ei.

Cuvântul introductiv a aparținut pr. prof. dr. Jurgen Henkel, editor executiv la Bi­blioteca Teologică Germano-Română /BTGR, Institutul „Ex fide lux”.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată prelegerilor care au evidențiat evoluția creștinismului în zona de sud-vest a țării noastre.

La finalul manifestării va fi prezentat volumul: „Creștinismul și spiritualitatea creștină din Banat, în istorie și în prezent”, coordonat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, ES Episcop Jozsep-Csaba Pal, Jurgen Henkel și Hermann Schoenauer, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro.