Conferință duhovnicească la Biserica Talpalari din Iași

Un articol de: Andreea Ciobotariu - 14 Aprilie 2022

Marți după-amiază, 12 aprilie 2022, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” Talpalari din Iași a avut loc conferința „Exorcismele în Biserica Ortodoxă”, organizată în cadrul „Serilor Talpalari”.

Invitatul evenimentului a fost Preasfințitul Părinte Nichifor Boto­șăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

„Ne-am întâlnit la o discuție pe o temă care este foarte familiară Părintelui Episcop-vicar, întrucât Prea­sfinția Sa a susținut o teză de doctorat, publicată la Editura Doxologia, și deja s-a epuizat prima ediție, se pregătește apariția celei de-a doua, ceea ce înseamnă că există un interes al cititorilor pentru această temă”, a spus părintele Constantin Sturzu, parohul bisericii și moderatorul conferinței.
În prima parte, Preasfinția Sa a vorbit despre practica exorcizării, iar în a doua parte a răspuns la întrebările venite din partea publicului: „Când vorbim despre posedare, ne gândim la o realitate înfricoșătoare care schimbă viața omului. Omul posedat întotdeauna este conștient de această realitate, de această luptă și vorbim aici despre o alterare a voinței lui, pentru că în crizele celor posedați vedem lucruri cu totul înfricoșătoare și spectaculoase”.

Spre finalul conferinței, ierarhul a primit o icoană cu chipul Sfintei Parascheva și un buchet de flori din partea parohiei, ca semn de recunoștință pentru prezența sa la eveniment.