Conferința „Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă a vieții” în Protopopiatul Botoșani

Data: 23 Martie 2022

Duminică, 20 martie 2022, la sediul Protopopiatului Botoșani, a avut loc conferința „Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă a vieții”.

Programul a început cu vizionarea filmului „A fi...”, scurt­metraj Pro Viață. Părintele protopop Petru Fercal a ținut un cuvânt de început, în care a subliniat importanța darului vieții, a nașterii de prunci, atât pentru mântuire, cât și pentru dăinuirea neamului omenesc, precum și un gest de patriotism, în ceea ce privește viitorul țării noastre, dar și alinarea bătrâneților noastre. Apoi a luat cuvântul dr. Ioana Alexandroaie, de la Maternitatea Botoșani: „Viața începe din momentul concepției. Din momentul în care cele două celule se unesc, deja vorbim de viață, este doar un stadiu în dezvoltarea vieții. Pentru mamă, echitate și egalitate înseamnă a beneficia de sprijin, de asistență medicală, de îndrumare, indiferent de condițiile în care a apărut sarcina, indiferent de statutul ei. Pentru copil, echitate și egalitate înseamnă ca fiecare mamă să aibă acest cadru favorabil dezvoltării sale”.

De asemenea, au vorbit părintele Marius Babiuc, responsabilul Departamentului de tineret al Protopopiatului Botoșani, și părintele Marius Ciobanu, responsabilul Departamentului Pro Vita al Protopopiatului Botoșani.

În cadrul întâlnirii, membrii Corului misionar „Sfântul Ioan Botezătorul” au interpretat o serie de cântece și au recitat poezii, iar Corul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” a interpretat mai multe melodii folk.