Conferința „Eros, Logos & Agape” la Teatrul Regina Maria din Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 28 Martie 2023

Episcopia Oradiei și Protopopiatul Oradea, în parteneriat cu Clubul Marile Cărți, a organizat, joi, 23 martie, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea, conferința „Eros, Logos & Agape. Dragostea în era smartphone”, sus­ținută de Mihail Neamțu, în cadrul căreia s-a lansat volumul omonim al conferențiarului. La prelegere au asistat peste 500 de persoane, între care s-au aflat Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, şi preoți.

Moderatorul evenimentului, Alin Goga, a adus mulţumiri celor care s-au implicat în organizare, apoi, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a evidențiat bucuria de a-l avea ca oaspete pe teologul și scriitorul Mihail Neamțu, de care-l leagă numeroase amintiri din tinerețe. Membrii Coralei Protopopiatului Oradiei, dirijați de arhid. Ștefan- Alexandru Lakatos, au interpretat câteva piese muzicale.

Mihail Neamțu a susţinut apoi o prelegere despre iubirea autentică, despre derapajele și ratările de țintă pe care omul contemporan (și nu numai) le face în căutările sale și în încercarea de a practica dragostea, precum și despre caracterul cathartic și chiar soteriologic al iubirii.

A urmat un recital al artistei Alexandra Chira, iar la final, scriitorul Mihail Neamțu a răspuns la întrebări venite din partea auditoriului.