Conferinţă în sprijinul familiei creştine la Râmnic

Un articol de: Pr. Constantin Olariu - 18 Mai 2018

Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a găzduit marţi, 15 mai, con­ferința „Cum să construim familii fericite”. Activitatea a fost organizată cu sprijinul pr. Ale­xandru-Cristian Bă­nuță, consilier eparhial, cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei. Au conferențiat psiholog profesor consilier școlar Ana Maria Mosor de la Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului, profesor con­silier școlar Daniela Predișor de la Școala Gimnazială `Take Ionescu~ și Denisa Matei, preșe­dinte Asociația „Mămici din Vâlcea”.

Invitații au fost preoți, profesori și inspectori școlari, avocați, doctori și părinți, aceștia participând activ la dialogul propus de organizatori.

Evenimentul face parte dintr-o amplă serie de activități cuprinse în calendarul educațional al Arhiepiscopiei Râmnicului, calendar realizat în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea. În deschiderea seminarului, pr. consilier Alexandru-Cristian Bănuță a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhi­episcop Varsanufie, arătând că „la temelia familiei trebuie aşe­zată iubirea reciprocă izvorâtă din sinceritate. Sfinţii Părinţi aseamănă iubirea dintre cei doi soţi cu iubirea intertri­nitară, care asigură o unitate indisolubilă. Căsătoria este şi trebuie să fie un drum spre spiritualitatea celor doi soţi, ajungând să pri­veas­că la cei din jurul lor şi să-i cunoască pe toţi în dimensiunea lor spirituală. Trăim într-o societate informațională, în tran­ziția de la comunicarea prin mass-media devenite acum clasice (ziar, radio, televiziune) că­tre media digitală (website-uri, bloguri, rețele de socializare și ce va mai urma). În aceste con­diții, se impune ca exigență misio­nară semnificativă afirmarea legăturii dintre Familie, Biserică și Școală în domeniul educației. Valorificând această relație, pot fi evi­dențiate valențele misionare ale învățământului religios, cu impact în viețile familiilor de astăzi și ale credincioșilor Bisericii”.