Conferință internațională la Facultatea de Teologie din Arad

Un articol de: Protos. lect. dr. Nicolae M. Tang - 12 Martie 2020

În aula Facultății de Teologie din Arad a avut loc miercuri, 11 martie 2020, conferința teologică intitulată „Secularizarea ca o provocare pentru Bisericile noastre”, susținută de profesorul universitar dr. Martin Illert de la Universitatea Halle (Wittenberg) din Germania. 

Tema abordată de teologul luteran a prezentat un interes sporit în rândul studenților teologi, dar și al cadrelor universitare arădene, ținând cont de racordarea subiectului la pulsul socie­tății actuale, precum și de contribuția privind dezvoltarea dialogului inter­creștin și interdisciplinar.

La această conferință au participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, stu­denții, masteranzii și doctoranzii Fa­cultății de Teologie din Arad, precum și cadrele universitare ale facultății. Prezentarea și moderarea conferinței a fost făcută de către pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie arădene, iar traducerea conferinței, precum și a dialogului inițiat, s-a efectuat de către pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan.

Manifestarea academică s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări și răspunsuri între participanți și profeso­rul conferențiar.