Conferință la Facultatea „Justinian Patriarhul” din București

Un articol de: Filip Hristofor Cane - 27 Martie 2024

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București s-a desfă­șurat marți, 26 martie, conferința cu tema „Puterea salvatoare a cre­dinței creștine”, fiind lansat volumul autobiografic al scriitorului Marius Balo, intitulat „Păturica roz. Întemniţat în China comunistă“. Acest eveniment a fost organizat de Cenaclul „Sfântul Simeon Noul Teolog” al facultății și a fost moderat de pr. conf. dr. Gheorghe Holbea, preșe­dintele cenaclului. 

În deschiderea evenimentului, pr. Gheorghe Holbea a evidențiat im­por­tanța credinței pe care fiecare dintre noi trebuie să o aibă în diferitele necazuri ale vieții: „Este o mărturie a credinței creș­tine aplicată într-o situație asemănătoare celor care au pătimit în temnițele comuniste, iar metodele de salvare sunt întotdeauna cele duhovnicești”. 

În continuarea evenimentului, scriitorul Marius Balo a povestit celor prezenți experiența celor 8 ani trăiți în închisorile comuniste din China: „Am fost întemnițat în China comunistă pe nedrept, timp de 8 ani de zile, adică 2.922 de zile în care am supraviețuit acestui calvar, punându-mi nădejdea în faptul că Dumnezeu a îngăduit această sufe­rință cu un scop. Nu-L înțelegeam, nu știam de ce se întâmplă, de ce mi se întâmplă mie toate aceste lucruri, dar am reușit să supravie­țuiesc având această nădejde că Dumnezeu este într-adevăr alături de noi în momentele grele, de încercare, în momentele de cumpănă, pe care nu le înțelegem”.