Conferința „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”

Data: 24 August 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat marți, 23 august, la conferința științifică națională „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, desfășurată sub egida Zilelor Aradului 2022.

În deschiderea lucrărilor, Înalt­prea­sfinția Sa a vorbit despre în­vățătura Bisericii privitoare la război și pace, precum și despre mesajul ei de bună înțelegere în lume. Ierarhul a dat pilda Episcopului Andrei Magieru al Aradului de îngrijire în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a celor ce au suferit de pe urma acestuia.

Conferința a fost organizată de către Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Asociația „Ște­fan Cicio Pop”, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad și Complexul Muzeal Arad. Confe­rința a eviden­țiat diverse aspecte ale situației politice, economice și sociale din orașul Arad între anii 1939-1945.
Lucrările conferinței s-au desfă­șurat în Sala „Regele Ferdinand”, Primăria Municipiului Arad. În cadrul programului au avut loc și lansări de carte, vernisajul expoziției de fotografii-document, precum și comunicări științifice de specialitate.