Conferință pastoral-duhovnicească a clericilor din centrul Italiei

Un articol de: Ioan Bușagă - 29 Noiembrie 2018

Preoții din centrul Italiei (protopopiatele Lazio I, II, III, Toscana I și II, Umbria-Marche, Abruzzo, Campania-Molise și Puglia Basilicata) s-au întrunit la Centrul eparhial de la Roma, marți, 27 noiembrie, la conferința pastorală semestrială de toamnă, informează episcopia-italiei.it. Întrunirea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, fiind însoțit de Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania.

În cuvântul de deschidere, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan le-a vorbit clericilor despre exigențele ce derivă din misiunea preoțească, îndemnând la trezvie pastorală și la slujire responsabilă.

Conferința pastoral-misionară și duhovnicească a continuat cu comunicarea „Providența divină ca unire a unității de neam – contribuții ale bisericii strămo­-­șeș­ti la împlinirea idealului național”, susținută de părintele Iustin Androne, de la Parohia Torino II. Conferința semestrială de toamnă a preoților din centrul Italiei s-a încheiat cu un moment de bucurie ce vizează slujirea liturgică, preoții primind antimise noi din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan.