Conferință pastoral-misionară cu clericii din Bărăgan

Data: 16 Noiembrie 2023

Conferința pastoral-misionară cu tema „2023 - Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română și Anul aniversar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: „Trei decenii în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor”, care a reunit toți preoții și profesorii de religie din cele șase protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor - Călărași, Olte­nița și Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești, a avut loc marți, 14 noiembrie.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călă­rași, ulterior, toți clericii și profesorii de religie deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Județean din oraș.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre tema conferinței preoțești, făcând o sinteză a problemelor abordate. Părintele Manuel Rusu, consilier cultural, a prezentat referatul cu tema: „Trei decenii în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor”. Subiectul conferinței preoțești a fost dezvoltat de trei referenți principali și șase secundari selec­tați pentru alcătuirea referatelor.

Preasfinția Sa a mulțumit la final conferen­țiarilor și asistenței și a dat cuvântul părinților protopopi care au vorbit despre împlinirile celor 30 de ani de la întemeierea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, conform site-ului eparhiei, www.sfesc.ro.