Conferință pastoral-misionară și administrativă în Protopopiatul Buhuși

Data: 13 Martie 2020

Miercuri, 11 martie, la sediul Protopopiatului Buhuși, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltprea­sfin­țitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma, conferința pastoral-misionară și administrativă a preoților din Protopopiatul Buhuși.

În contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, părintele Claudiu Rugină, preot slujitor la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi”- Buhuși, a susținut lucrarea cu tema „Pas­torația tinerilor”. În cadrul acesteia, părintele a evi­dențiat câteva aspecte importante de care preotul ar trebui să țină seama în cadrul lucrării de pasto­rație a tinerilor.

Au fost enumerate exemple atât din Vechiul, cât și din Noul Testament de personaje biblice tinere care pot fi model pentru tinerii zilelor noastre, dar și faptul că Mântuitorul Iisus Hristos a acordat o atenție deosebită tinerilor - prima minune săvârșită fiind la nunta din Cana Galileei.

Părintele protopop a subliniat faptul că lucrarea pastorală a preotului cu tinerii trebuie să înceapă în cadrul propriei sale familii, copiii preotului fiind modele de educație pentru ceilalți tineri.

Tot acum, părintele protopop a dat citire „Îndemnului pastoral” al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în legătură cu epidemia mondială provocată de noul virus, „îndemnând toți preoții, călugării, călugărițele și credin­cioșii noștri în a spori compasiunea și ajutorarea pentru cei bolnavi și a face cu evlavie rugăciuni suplimentare, implorând mila și purtarea de grijă lui Dumnezeu, ca să înceteze această grea încercare ce a venit asupra întregului pământ”.

La final, au fost discutate probleme administrative, precum și programările cercurilor pastorale din perioada următoare.