Conferinţă preoţească de primăvară în protopopiatele Gherla şi Dej

Data: 20 Mai 2015

Clericii din protopopiatele Gherla şi Dej au fost îndemnaţi la o dinamizare a misiunii, în cadrul conferinţei preoţeşti de primăvară la care au participat luni, 18 mai, toţi preoţii din aceste protopopiate, alături de protopopii Paul Isip şi Ioan Buftea. Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpresfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care, la finalul slujbei de Te Deum săvârşită în biserica Parohiei Dej I, i-a sfătuit pe preoţi să se implice mai mult în dinamizarea activităţilor parohiale.

Conferinţa cu tema „Misiunea parohiei şi mănăstirii azi“ a fost susţinută de duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, arhimandritul Teofil Tia.

„Părintele Teofil Tia a prezentat 33 de exigenţe pentru o misiune fructuoasă a parohiei, intitulată «Parohia - familia lui Dumnezeu pe pământ». Au urmat două conferinţe susţinute de părintele Marius Abrudan din Parohia Bobâlna a Protopopiatului Dej şi de părintele Nicolae Horia din Protopopiatul Gherla, care au vorbit, de asemenea, despre misiunea parohiei azi“, a spus părintele Dan Toşa. De asemenea, preoţilor le-a fost adus la cunoştinţă calendarul evenimentelor întâlnirii de tineret din septembrie, unde sunt invitaţi să se implice în calitate de voluntari. În perioada 4-7 septembrie, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului organizează la Cluj-Napoca cea mai mare întâlnire de tineret din lumea ortodoxă, la care vor participa peste 5.000 de tineri din ţară şi din străinătate. (Alexandra Andereş)