Conferință preoțească de toamnă în Protoieria Craiova Nord

Un articol de: Pr. Doru Marcu - 21 Octombrie 2019

Conferința preoțească de toamnă a preoților din Protoieria Craiova Nord a avut loc joi, 17 octombrie. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Așa cum este tradiția, con­­ferința a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Craiova, după care lucrările întâlnirii s-au desfășurat în sala de conferințe a Căminului preoțesc „Renașterea” din municipiu. 

După cuvântul de deschidere al părintelui protoiereu Ion Nicolae, părintele Alexandru Nicolae Badea a citit un referat dedicat Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bi­sericești. 

În cuvântul său, Mitropolitul Olteniei a vorbit despre importanța acestor întâlniri la nivel de protopopiat, preoții având ocazia unei comuniuni liturgice și a unui dialog deschis. „Conferința de astăzi are o menire specială pentru noi, de a ne pune în față trecutul, de a vedea prezentul și de a ne construi viitorul. Niciodată nu putem să ne gândim că o construcție nu are temelie și nici nu putem să ne imaginăm că un copac nu are rădăcină. A avea părinți vrednici și preocupați de viața Bisericii, cum am avut noi în Biserica noastră Ortodoxă, nu poate însemna decât o mulțumire pentru prezentul de astăzi și în același timp o ocazie de a ne creiona foarte bine viitorul”, a spus Înaltprea­sfințitul Părinte Irineu. 

Preoții au primit informații utile despre activitatea Centrului de pelerinaje „Sfântul Nicodim” al Arhiepiscopiei Craiovei și îndemnul de a participa la cât mai multe dintre aceste activități, reprezentând un bun prilej de a apropia oamenii de învățăturile și tradițiile Ortodoxiei.