Conferinţă preoţească de toamnă la Baia Mare

Un articol de: Andrei Fărcaş - 18 Octombrie 2024

Conferinţele preoţeşti de toamnă în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, dedicate Anului omagial al pastoraţiei și îngrijirii bolnavilor şi Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți au început marţi, 15 octombrie, la Baia Mare.

Referatul „Hristos - Doctorul trupurilor și sufletelor noastre” a fost întocmit de pr. Adrian Morar, directorul social‑medical al Sectorului social‑filantropic și misionar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului și parohul bisericii din Recea, Protopopiatul Baia Mare. Conferinţa s‑a desfăşurat în Baia Mare, la Catedrala Episcoplă „Sfânta Treime”, cu participarea preoților din protopopiatele Baia Mare, Lăpuş şi Chioar.

Pr. Adrian Morar are în grijă începerea lucrărilor la Spitalul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, care se va afla în vecinătatea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”.

Clădirea va avea 120 de paturi, va fi un spital de îngrijiri paliative şi va deservi județul Maramureș, Satu Mare și, probabil, Sălaj, conform Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu‑vicar, apoi a fost săvârşit un Te Deum, prin care s‑a adus mulţumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a Permanenţei eparhiale şi a păstoriţilor de‑a lungul acestui an.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, care a prezidat conferinţa, a oferit la final îndrumări preoților în ceea ce privește activitatea pastorală, misionară, socială, filantropică, teologică și culturală, cu accent pe cea socială și filantropică, și și‑a atins scopul pentru care a fost organizată.