Conferință preoțească în Italia

Un articol de: Ziarul Lumina - 22 Noiembrie 2018

Clericii din zona de nord a Italiei (protopopiatele Lombardia I, Lombardia II, Piemonte I, Piemonte II, Triveneto I, Triveneto II, Emilia Romagna I, Emilia Romagna II și Liguria) au participat marți, 20 noiembrie, la întâlnirea semestrială de toamnă care s-a desfășurat la Oratoriul „San Fereolo” din Lodi. Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Lodi a organizat acest eveniment. La conferința preoțească au participat Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, și Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania.

 „Avem nevoie să conștientizăm că preoția este un dar de la Dumnezeu și o mare responsabilitate. Suntem chemați să ducem o viață cât mai profund ancorată în cele ale veșniciei. Preotul, dacă trăiește ceea ce spune în cadrul Sfintei Liturghii, va avea credincioși trăitori. Iar trăirea se dezvoltă dacă punem accent mai mult pe duh”, a spus PS Părinte Episcop Siluan clericilor din Italia.

Următoarea conferință semestrială de toamnă va avea loc marți, 27 noiembrie, în incinta Centrului eparhial de la Roma și va reuni clerici români din centrul Italiei.