Conferință preoțească în Protoieria Ilfov Sud pe tema migrației

Data: 08 Iunie 2021

Clericii din Protoieria Ilfov Sud au participat joi, 3 iunie, la o conferință preoțească desfășurată la Centrul cultural-misionar „Familia” din cadrul Casei „Sfântul Pantelimon” din județul Ilfov. Sfânta Liturghie și slujba Parastasului au fost săvârșite în biserica parohiei ilfo­vene Brănești, de un sobor condus de preotul Ginel- Aurelian Ivan, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, din care au făcut parte preotul Ioan Bondar, protoiereul Protopopiatului Ilfov Sud, și alți clerici.

Din partea Centrului eparhial a participat la această conferinţă preotul Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor; preotul Dumitru Ștefănescu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor; diaconul Eugen Maftei, consilier în cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul, și Mihai-Iulian Grobnicu, inspector în cadrul aceluiași sector.

Preotul Emanuel-Andrei Rusu de la Parohia Vârteju, din localitatea ilfoveană Măgurele, a susţinut un referat despre migrația și greutățile întâmpinate de preoții români în pastorația din diasporă.
În partea a doua a evenimentului, părintele protoiereu Ioan Bondar a propus spre dezbatere aspecte pastoral-misionare și administrative.