Conferinţă preoţească în Protopopiatul Cluj I

Data: 17 Mai 2013

Preoţii din Protopopiatul Cluj I s-au reunit joi, 16 mai, în cadrul conferinţei de primăvară, la Centrul eparhial. Întâlnirea a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum, săvârşită în capela Seminarului Teologic Ortodox, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Conferinţa s-a desfăşurat în Aula Nicolae Colan a Facultăţii de Teologie Ortodoxă sub preşedinţia Părintelui Mitropolit Andrei, iar pr. Mihai Pop a susţinut comunicarea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena - promotori ai toleranţei religioase“, urmată de discuţii şi dezbateri, după care coordonatorul activităţilor cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, domnul Radu Copil, a prezentat proiectele desfăşurate la nivelul centrului eparhial şi a făcut propuneri concrete preoţilor, care vizează dinamizarea misiunii în rândul celor tineri.

Pr. vicar Iustin Tira a supus atenţiei celor prezenţi diverse aspecte concrete legate de pastoraţia şi misiunea concretă şi actuală a preoţilor.
 
Cu acest prilej, IPS Mitropolit Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovniceşti: „Să nu ne piară zelul misionar şi să avem râvna de a schimba lumea aceasta şi nu de a ne lăsa înghiţiţi de valul vremelniciei“, a spus ierarhul care a adăugat: „faptul că suntem plini de râvnă pentru Hristos se vede din lucrurile obişnuite, dar care trebuie să fie evidente, precum rugăciunea, participare la slujbe, milostenia şi faptele bune“. (Andreea Pâgleşan)