Conferinţă preoţească în Protopopiatul Lăpuş

Data: 08 Noiembrie 2013
Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a prezidat joi, 7 noiembrie, conferinţa preoţească de toamnă din Protopopiatul Lăpuş. Înainte de conferinţă, ierarhul a hirotesit şi instalat pe noul protopop de Lăpuş, Florin Stan, de la Parohia „Înălţarea Domnului“ din municipiul Târgul Lăpuş. 
 
Pentru activitatea sa ca protopop al Lăpuşului timp de 30 de ani, pr. Ioan Ciceu a fost cinstit cu „Gramata Episcopală“ în semn de apreciere şi recunoaştere pentru activitatea desfăşurată. În timpul slujirii sale ca protopop, s-a consolidat Protopopiatul Lăpuş, din punct de vedere pastoral-misionar, edilitar-gospodăresc, social şi monahal.
 
Miercuri 6 noiembrie, PS Iustin Sigheteanul a prezidat conferinţa preoţească de toamnă din Protopopiatul Sighet, care s-a desfăşurat în Sala Festivă a Palatului episcopal din municipiul Sighetu Marmaţiei. Marţi 5 noiembrie, s-a desfăşurat conferinţa preoţească de toamnă în protopopiatele Satu Mare, Carei şi Oaş, care s-a desfăşurat în Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Satu Mare. 
 
Conferinţa din protopopiatele Baia Mare şi Chioar s-au desfăşurat luni, 4 noiembrie, în Catedrala episcopală din Baia Mare.