Conferință preoțească în Protopopiatul Mioveni

Data: 17 Noiembrie 2022

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată miercuri, 16 noiembrie, întâlnirea preoților din Protopopiatul Mioveni, cu ocazia conferinței de toamnă, pusă sub tematica generală a Anului comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț. Evenimentul s-a desfă­șu­rat în sala de conferințe a Protoieriei Mioveni, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Arge­șu­lui și Muscelului, care a prezidat această întâlnire.

Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze filmul „Sfântul Grigorie Palama - teologul luminii necreate”, realizat de TRINITAS TV.

După acest moment, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adresat un cuvânt de bun-venit clericilor Protopopiatului Mioveni, amintind în mod deosebit despre importanța rugăciunii în viața Bisericii și a crești­nului.

În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuții pe marginea celor expuse în cadrul referatelor prezentate, precum și a tematicii anului omagial.

La finalul conferinței, ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru pre­zență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pas­to­rației, urmând exemplul sfinților isihaști, se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.

Săptămâna viitoare vor fi organizate conferințele preoțești de toamnă în protopopiatele Costești, Topoloveni și Câmpulung Muscel.