Conferință preoțească la Brăila

Un articol de: Alin Marian Constantin - 25 Feb 2017

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Pă­rinte Casian, Arhiepiscopul Du­nării de Jos, preoţii din Proto­popiatul Brăila s-au întrunit în conferinţa pastoral-adminis­tra­tivă corespunzătoare lunii fe­bruarie.

Întrunirea a debutat în Bise­rica „Sfinții Apostoli Petru și Pa­vel” din municipiu, prin oficierea slujbei Sfintei Liturghii, la care au participat toți preoții din protopopiat, profesori de religie și tineri.

Lucrările propriu-zise ale con­ferinței s-au desfăşurat în sala de conferinţe a protopopiatului, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Principalele puncte de pe ordinea de zi le-au constituit câteva teme din Programul-cadru aprobat de Sfântul Sinod al Bi­sericii Ortodoxe Române pentru anul 2017, „al sfintelor icoane, al ico­narilor şi al pictorilor biseri­ceşti”, precum și evocarea unor perso­nalități culturale și vrednici slujitori ai Altarului, în perioada păstoririi Patriarhului Justinian.

Totodată, au fost prezentate și programele liturgice, duhov­niceşti, pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, la nivelul Protoieriei Brăila, aprobate în cadrul Adu­nării eparhiale de la începutul acestei luni.

De asemenea, a fost prezentat Anuarul bisericesc de către Înalt­preasfințitul Părinte Casian.

La acestea s-au adăugat numeroase alte propuneri venite din rândul slujitorilor, care pri­vesc: programul liturgic şi catehetic din perioada imediat ur­mă­toare, începând cu cel legat de Postul Mare, cu referire spe­­cială la sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, precum și alte aspecte practice legate de buna administrare a parohiilor.