Conferință preoțească semestrială în Protopopiatul Gherla, Cluj

Data: 22 Mai 2019

La Gherla a avut loc Con­ferința semestrială de primăvară a preoților din Protopopiatul Gherla, luni, 20 mai, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Întâlnirea a început cu o slujbă de Te Deum, oficiată în prezența ierarhului, a consilierului eparhial pe probleme misionar-sociale, Liciniu Câmpean, a protopopului Iulian-Paul Isip și a clericilor din protopopiat.

Activitatea a continuat în sala de ședințe a protopopiatului, unde protopopul de Gherla, Iulian Paul Isip a făcut o introducere pe tema conferinței, apoi Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt și a vorbit despre „Anul omagial al satului românesc”.

Dr. Cosmina Timoce-Mocanu, cercetător științific III la Institutul „Arhiva de Folclor a Academiei Române”, filiala Cluj, a prezentat clericilor o lucrare pe tema: „Sate și oameni. Practici, discursuri și politici culturale”, în contextul „Anului omagial al satului românesc”.

În cadrul întâlnirii, consilierul eparhial Liciniu Câmpean a făcut câteva anunțuri de ordin administrativ. La final s-au prezentat activitățile care urmează să se desfășoare la nivelul protopopiatului și a parohiilor, în perioada următoare. Conferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale făcute de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei și cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți. Cu acest prilej, ierarhul le-a dăruit preoților cartea „Veșnicia s-a născut la sat”, apărută la Editura „Renașterea” din Cluj-Napoca.