Conferinţa preoţilor misionari de cimitir din Eparhia Iaşilor

Un articol de: Flavius Popa - 24 Mai 2019

În Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan Iaşi, a avut loc în dimineaţa zilei de ieri, 23 mai 2019, conferinţa preoţilor care îşi desfăşoară activitatea pastoral-misionară în cimitirele de stat din cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor, întâlnire ce a adunat 25 de slujitori misionari din cele trei judeţe componente ale eparhiei.

Activitatea a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Gheorghe” - vechea Catedrală Mitropolitană, de către un sobor de preoţi, slujitori misionari şi reprezentanţi eparhiali, dimpreună cu părintele Marian Timofte, vicar administrativ. Evenimentul, aflat la a II-a ediţie, a avut ca temă de discuţii Preotul de cimitir - martor al durerii credincioşilor şi rugător pentru sufletele celor care pleacă spre cer, iar părintele Marian Nimerincu, inspector eparhial al Departamentului Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare, a susţinut un referat cu privire la activitatea pastorală a slujitorului şi implicarea acestuia în domeniu.

Totodată, au existat discuţii, păreri şi expuneri ale preoţilor participanţi cu privire la experienţele personale trăite în timpul pastoraţiei. De asemenea, s-a organizat o dezbatere cu privire la modul în care se face pomenirea celor adormiţi după sărbătoarea Sfintei Învieri. La final, părinţii au alcătuit un document final cu propuneri şi impresii.