Conferință Pro Vita la Protopopiatul Timișoara I

Data: 02 Aprilie 2021

Marți, 30 martie, la sediul Protopopiatului Timișoara II a avut loc întâlnirea Pro Vita, la care au fost invitate psihologul școlar Amalia Doboș și medicul de obstetrică-ginecologie Luminița Sturz, din Arad. Au fost prezenți preoții protopopi Zaharia Pereș de la Protopopiatul Timișoara I și Cristian Păiș de la Protopopiatul Timișoara II, împreună cu preoți și tineri din Timișoara, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro.  

Au fost dezbătute teme de interes, în care au fost afirmate valoarea vieții și responsabilitatea noastră de a proteja viața fiecărui copil pe care Dumnezeu îl cheamă la existență. Invitații au evidențiat numeroase experiențe pe care le-au avut și care le-au întărit credința că Dumnezeu lucrează în lume.

Au fost abordate subiecte de interes, precum: credință și rugăciune în situații de criză, Botezul copiilor, copii născuți prematur și terapia ocu­pațională cu ajutorul artei pentru mame, legătura dintre mamă și copil - sentimente materne dincolo de limitele izolării, carantina, terapie postnatală; protejarea vieții în plină criză pandemică și multe altele.

A urmat o serie de întrebări, au fost discuții vii, atât din partea preoților invitați, cât și din partea celor mai tineri.