Conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Vaslui

Data: 08 Iunie 2023

Marți, 6 iunie, s-a desfășurat, la Vaslui, prima conferință semestrială cu preoții din cuprinsul Protopopiatului Vaslui. Întrunirea a fost prezidată de Prea­sfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hu­șilor, fiind organizată sub egida Anului omagial al pastorației persoanelor vârst­nice, în Patriarhia Română.

În cuvântul său, Părintele Episcop Ignatie a insistat asupra suportului pastoral și filantropic pe care Biserica îl poate acorda celor în vârstă și a amintit de programele de îngrijire la domiciliu a persoanelor în vârstă derulate în cadrul Episcopiei Hușilor, subliniind importanța ajutorului acordat către categoriile sociale cele mai vulnerabile.

În cadrul conferinței, părintele Rareș Cosmin Bădărău, de la Parohia Ursoaia, a susținut referatul intitulat „Pastorația persoanelor vârst­nice”.

În partea a doua a întâlnirii, au fost abordate și mai multe aspecte cu caracter administrativ și pastoral.

La finalul conferinței, toți cei prezenți au primit în dar volumul „Brâncuşi - sculptor creştin ortodox”, semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, publicat la Editura TRINITAS a Patriarhiei Române.