Conferința semestrială de primăvară cu preoții din Protopopiatul Huși

Data: 21 Mai 2024

Luni, 20 mai 2024, a avut loc, la sediul Protopopiatului Huși, după oficierea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfântul Dumitru” din localitate, conferința semestrială de primăvară, ce a întrunit toți clericii din Protopopiatul Huși.

Evenimentul a fost prezidat de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și s-a desfășurat sub genericul Anului omagial al pasto­rației și îngrijirii bolnavilor.

În cuvântul adresat celor pre­zenți, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre tezaurul spiritualității creștine, ce conține remedii duhov­ni­cești deosebit de actuale și potrivite sufletului omului contemporan, asaltat de diferite suferințe.

În continuare, ierarhul Hușilor a prezentat câteva lucrări care abordează problematica bolii și a raportării creștine la aceasta: „Teologia bolii”, de Jean Claude Larchet; „Viața, moartea și boala”, a Mitropolitului Antonie de Suroj; „Aștep­tarea lui Dumnezeu. Despre boală, suferință și moarte”, a arhimandritului Emilianos Simonopetritul; și „Singurătatea, boala nerecunoscută”, a medicului neurolog și psihanalist Manfred Spitzer.

A urmat apoi prezentarea referatului intitulat „Legătura între suflet şi trup, între viaţa spirituală şi sănătatea omului, între rugăciune şi vindecare”, al părintelui Claudiu-Vasile Macovei, de la Parohia Văleni, Protopopiatul Huși.

A doua parte a întâlnirii a fost rezervată întrebărilor și răspunsurilor pe diferite teme de spiritualitate, liturgice și administrative.