Conferință semestrială în Protopopiatul Dej

Un articol de: Pr. Costinel Șoaită - 21 Noiembrie 2019

Preoții din Protopopiatul Dej s-au reunit marţi, 19 noiembrie, în cadrul conferinței semestriale prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Mara­mureșului și Sălajului. 

Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum au fost săvârşite în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, iar apoi la sediul Protopopiatului Dej a avut loc conferinţa „Dileme traductologice în edițiile Sfintei Scripturi: Nicodim Munteanu (1944) și Iustin Moisescu (1982). O diagnoză în contextul traducerilor românești”, susţinută de diac. lect. dr. Olimpiu-Nicolae Benea, cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care a evidenţiat contribuția adusă de cei doi patriarhi la traducerea Bibliei și alte aspecte importante din viaţa lor.

Conferinţa a fost precedată de un cuvânt de învăţătură rostit de ierarh, iar la final, arhim. Benedict Vesa, secretar eparhial, a transmis celor prezenți un gând duhovnicesc.

Protopopul de Dej, Ioan Buftea, a comunicat preoților câteva anunțuri administrative și a mulțumit ierarhului pentru prezenţa sa, cea de-a 23-a în Protopopiatul Dej, în decursul anului 2019. 

Părintele Mitropolit Andrei a sfinţit, apoi, o capelă mortuară în Parohia Mica, Protopopiatul Dej. Capela a fost construită de primăria din localitate, cu implicarea primarului Tiberiu Zelencz. Cu acest prilej, ierarhul i-a oferit acestuia Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. Parohia Mica este păstorită de către pr. Raul Glodean, începând cu 1 octombrie 2019.