Conferință susținută de un profesor de la Roma la Arad

Un articol de: Pr. Lect. Dr. Filip Albu - 19 Octombrie 2023

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit în zilele de 16 și 17 octombrie evenimente academice de nivel internațional.

Primul a fost conferința susținută de pr. prof. dr. Daniele Cogoni, de la Facultatea Pontificală Laterană din Roma - Italia, organizată în cadrul Școlii Doctorale Interdisciplinare a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, domeniul Teologie. În deschidere, pr. prof. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, a salutat prezența oaspetelui din Italia, a cadrelor didactice și a studenților. A evidențiat coordonatele prezente și viitoare în derularea proiectelor extracurriculare, prin invitarea unor profesori și cercetători din Europa și din lume, pentru a oferi studenților, masteranzilor și doctoranzilor o perspectivă mai largă asupra temelor teologice.

Pr. prof. dr. Daniele Cogoni a susținut în continuare conferința cu tema: „Eclesiologia trinitară a lui Dumitru Stăniloae în comparație cu cea a lui Jean Marie Tillard. Valoarea sa pentru dialogul ecumenic”.  Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prezent la eveniment, i-a felicitat pe organizatori și pe participanți, reiterând importanța deschiderii ecumenice în cercetarea teologică, ca suport pentru viitorul dialogului între Biserici.

Acestei conferințe i s-au alăturat două proiecte extracurriculare ale Universității din Arad.