Conferinţe destinate tinerilor în Protopopiatul Aiud

Un articol de: Ziarul Lumina - 12 Noiembrie 2015

Protopopiatul Ortodox Aiud a organizat două conferințe duhovnicești în localitățile Aiud și Ocna Mureș. Aceste întâlniri, care vizează dinamizarea vieții spirituale a credincioșilor, au fost susținute de pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.
La Ocna Mureș, în Sala de sport a Liceului Teoretic „Petru Maior”, în prezența a peste trei sute de tineri, a avut loc conferința cu tema „Oare ne incomodează Iisus Hristos?”, moderată de teologul Răzvan Brudiu. Tinerii l-au primit pe părintele Constantin Necula cu aplauze, bucurându-se de întâlnirea cu o persoană binecunoscută în societate. La finalul conferinței, părintele Necula a fost asaltat cu numeroase întrebări, legate de frământările și provocările tinerilor din prezent.
În municipiul Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” s-a dovedit neîncăpător pentru cele peste cinci sute de persoane, tineri și credincioși de toate vârstele, care au participat la conferinţă. Părintele Constantin Necula a vorbit despre „Tinerețea în Hristos. Tinerețe curată”. În debutul conferinței, moderată de Ioan Bogdan, protopop al Aiudului, s-a ținut un moment de reculegere și de rugăciune pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv din București. În continuare, invitatul a vorbit despre frumusețea tinereții și a adresat un îndemn tuturor celor prezenți, tineri de vârste diferite, de a-și trăi viața în perspectiva învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos și a iubirii.