Conferinţe duhovniceşti în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 24 Martie 2022

În perioada Postului Mare, în Episcopia Severinului și Strehaiei se derulează o serie de conferințe având ca tematici „Luna Martie - Luna pentru Viață” și „2022 - Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Marți, 22 martie, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Drobeta-Turnu Severin, a avut loc conferința „Dragostea nu cade niciodată - Despre temeiul familiei creștine”, la care a fost invitat pr. prof. dr. Vasile Vlad, slujitor al noii Catedrale Episcopale din Deva. Acesta a subliniat în prelegerea sa că „iubirea este sub semnul întrebării. Dragostea este înregistrată tot mai mult ca fiind o realitate de ordin biologic, de ordin psihologic; şi atunci când cobori iubirea la nivelul acesta trupesc, familia este coborâtă într-un registru biologic şi ideologic”.

Programul conferinţelor va continua joi, 31 martie, începând cu ora 18:45, în acelaşi loc, unde va fi susținută conferința „Familia creștină în trecut și azi”, invitat fiind pr. lect. dr. Ștefan Negreanu, slujitor la biserica din incinta Institutului Teologic din Arad.