Conferinţe pe tema familiei tradiţionale
Reprezentanţii „Coaliţiei pentru familie” la nivel naţional au fost prezenţi în Arhiepiscopia Craiovei, în perioada 5-7 aprilie. În contextul promovării valorilor tradiţionale, medicul Pavel Chirilă, scriitorul Mihai Gheorghiu şi jurnalistul Ioan Şolea au prezentat o serie de conferinţe pe tema „România pentru familie”.
Cei trei membri ai grupului de iniţiativă din „Coaliţia pentru familie”, medicul Pavel Chirilă, scriitorul Mihai Gheorghiu şi jurnalistul Ioan Şolea, au susţinut o serie de conferinţe la Târgu Jiu şi Craiova. Prima întâlnire cu credincioşii olteni a avut loc marţi, 5 aprilie, în sala de festivităţi a Colegiului „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. A doua zi, miercuri, 6 aprilie, la orele prânzului, coordonatorii „Coaliţiei pentru familie” au avut o întâlnire cu presa craioveană. Întâlnirea a avut loc în Sala „Sfinţii Trei Ierarhi” a Centrului de restaurare şi vizualizare al Facultăţii de Teologie din Craiova. În aceeaşi zi, de la ora 18:00, amfiteatrul Cercului Militar din Craiova a găzduit conferinţa cu tema „România pentru familie”. Evenimentul a adunat peste 300 de participanţi, care au audiat prelegerile invitaţilor, având posibilitatea la sfârşit de a le adresa întrebări.
„Biserica Ortodoxă Română, singura şi ultima realitate prin care se poate salva unitatea neamului românesc”
În deschiderea întâlnirii „România pentru familie”, profesorul Mihai Iulian Constantinescu, de la Facultatea de Teologie din Craiova, a prezentat lucrarea de susţinere a iniţiativei propuse de „Coaliţia pentru familie” în Oltenia, în vederea revizuirii Constituţiei României. A fost menţionat în acest sens că în judeţele Dolj şi Gorj au fost strânse 150.000 de semnături. Primul la cuvânt a fost scriitorul Mihai Gheorghiu. Domnia sa a afirmat că, „dincolo de miza juridică a iniţiativei propuse de «Coaliţia pentru familie», este apărarea spiritului naţional, a gândirii şi trăirii autentic creştine. În curând, există pericolul ca fenomene nefaste de ordin social pe care le vedem aplicate în alte ţări din Europa să devină certitudini şi în ţara noastră. La acest pericol trebuie să răspundem printr-o atitudine pe potrivă. Popoarele trebuie să reacţioneze în momentul în care viaţa lor, istoria lor, prezentul şi viitorul copiilor lor sunt ameninţate. Trebuie să-şi spună cuvântul, trebuie să-şi spună opinia. Este legea firii şi a societăţii”. În continuare, a luat cuvântul medicul Pavel Chirilă. „În faţa provocărilor de orice fel, care încearcă să distrugă identitatea de gen a neamului nostru, trebuie să ne ţinem tari, să fim în defensivă şi să nu permitem împlinirea acestora. Presiunile sunt foarte mari. Dacă noi toţi, în calitate de cetăţeni ai acestei ţări, părinţi sau bunici, ne vom ţine tari, acest demers nu va putea fi boicotat. Ceea ce se face acum este spre binele nepoţilor şi copiilor noştri. Cei care privesc lucrurile acestea cu indiferentism greşesc foarte mult, întrucât participă tacit şi indirect la această subminare a identităţii noastre”, a menţionat medicul Pavel Chirilă. La rândul său, jurnalistul Ioan Şolea şi-a centrat de asemenea discursul asupra implicaţiilor nefaste pe care le poate genera acceptul unor realităţi opuse normalităţii, afirmând totodată că „Biserica Ortodoxă Română reprezintă singura şi ultima realitate prin care se poate salva unitatea neamului românesc”.