Conferințe preoțești de toamnă în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Data: 21 Octombrie 2020

Preoții din protoieriile Buzău II, Râmnicu Sărat, Focșani I și Focșani II au participat, în zilele de 15 și 16 octombrie 2020, la con­ferințele semestriale de toamnă dedicate Anului omagial al pasto­rației părinților și copiilor și Anului comemorativ al filantropilor orto­docși români, care s-au desfă­șurat cu respectarea măsurilor de pro­tecție stabilite de autorități.

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a prezidat joi, 15 octombrie, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, conferința preoților din Protoieria Focșani II, iar vineri, 16 octombrie, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, a condus lucrările conferinței pastoral-misionare a clericilor din Protoieria Râmnicu Sărat.

Referatele susținute în cadrul celor două conferințe au avut drept teme „Pastorația părinților și copiilor - responsabilitate majoră a misiunii preotului, astăzi”, respectiv „Filantropie și filantropi în Arhi­episcopia Buzăului și Vrancei”, fiind alcătuite de pr. Cristian-Marius Niță (slujitor la capela Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Protoieria Focșani II), pr. Florinel Văsie (Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”-Focșani, Protoieria Focșani II), pr. Silviu Dobrotă (Parohia Racovițeni, Protoieria Râmnicu Sărat) și pr. Mădălin Pîrvu (Parohia Ghergheasa, Protoieria Râmnicu Sărat).

De asemenea, joi, 15 octombrie, la Catedrala Arhiepiscopală „Înăl­țarea Domnului” din Buzău, s-a desfășurat conferința de toamnă a preoților din Protoieria Buzău II, iar vineri, 16 octombrie, la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, a avut loc întâlnirea clericilor din Protoieria Focșani I. Delegații Înaltprea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian la ultimele două evenimente au fost pr. Alin-Leon­tin ­Balica - consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc, și pr. Dragoș-Mi­hail Olteanu - consilier eparhial la Sectorul cultural-educa­țional. Părintele consilier Dragoș Olteanu a transmis mesajul de binecuvântare al ierarhului locului și i-a îndemnat pe clerici să aprofundeze cele două teme ale Anului omagial și comemorativ 2020, reliefând necesitatea intensificării lucrării pastoral-misionare cu tinerii, precum și implicarea dintotdeauna a Bisericii în activitatea filantropică, prin întemeierea de așezăminte de îngrijire a bolnavilor și a celorlalți năpăstuiți ai sorții, mulți slujitori ai Sfintelor Altare, dar și credincioși mireni fiind pentru noi, cei de astăzi, modele de mari filantropi.