Conferințe preoțești despre unul dintre ocrotitorii Eparhiei Târgoviștei

Data: 01 Aprilie 2021

În zilele de 26 și 29 martie 2021, au avut loc în Arhiepiscopia Târgoviștei conferințele administrative lunare cu preoții, cu tema „Ianache Văcărescu - primul sfânt de pe meleagurile Dâmboviței”.

Tema a fost dezbătută vineri, 26 martie 2021, cu preoții de la protoieriile Târgoviște Sud, Pucioasa și Titu, iar cu preoții de la protoieriile Târgoviște Nord și Găești, județul Dâmbovița, în ziua de luni, 29 martie 2021.

Conferințele au fost prezidate, în prima parte, de preotul Ionuț Adrian Ghibanu, vicar eparhial administrativ, iar în cea de a doua parte, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal. La conferințe au participat și părinții consilieri de la Centrul eparhial, precum și protopopii celor cinci protoierii ale Eparhiei Târgoviștei.

Înaltpreasfinția Sa a încurajat clericii prezenți în aprofundarea misiunii lor pastorale de la parohii, cu responsabilitate și grijă față de aproapele în această perioadă de pandemie, apoi a arătat că Sfântul Ianache Văcărescu este nu doar primul sfânt de pe meleagurile Dâmboviței, dar și cel de al treilea ocrotitor al Eparhiei Târgoviștei, după Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, și Sfântul Voievod Neagoe Basarab, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ierarhul i-a felicitat pe clericii și tinerii care au participat la „Mar­șul pentru viață”, ce s-a des­fășurat online sâmbătă, 27 martie 2021.