Conferinţe preoţeşti în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Un articol de: Silviu Dascălu - 18 Iunie 2010

Conferinţele preoţeşti de primăvară-vară, din Episcopia Severinului şi Strehaiei, s-au desfăşurat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în perioada 15-16 iunie. Acestea au fost precedate de Sfânta Liturghie arhierească şi de slujba de Te-Deum.

Marţi, 15 iunie, conferinţa s­a desfăşurat în Sala de recepţii a Palatului Cultural "Theodor Costescu" din Drobeta-Turnu Severin, fiind prezenţi preoţii din protopopiatele Drobeta-Turnu Severin Nord I, Drobeta-Turnu Severin Sud II şi Vânju Mare.

Conferinţa a fost susţinută de părintele profesor univ. dr. Gheorghe Zamfir, de la Facultatea de Teologie din Craiova, şi consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, care a abordat tema Crezului ortodox, şi părintele profesor univ. dr. Constantin Pătuleanu din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova, care a vorbit despre Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române.

"Cu ocazia acestei conferinţe preoţeşti, scriitorul Isidor Chicet, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Craiova, a citit din operele sale, potrivit programului de lectură publică a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2010. A prezentat câteva fragmente de teatru religios din piesele "Iosua" şi "A Doua Venire", piese care au fost premiate de Uniunea Scriitorilor în anii trecuţi", a declarat părintele Viorel Vlăducu, consilier comunicaţii media al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Miercuri, 16 iunie, conferinţa s-a desfăşurat la Baia de Aramă, unde au participat preoţii din protopopiatele Baia de Aramă şi Strehaia.

Părintele profesor Adrian Ivan, de la Facultatea de Teologie din Craiova, a abordat tema mai sus menţionată din punct de vedere dogmatic, iar părintele Sergiu Popescu din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova a vorbit despre Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române.