Conferinţe preoţeşti în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Un articol de: Gheorghe Cristian Popa - 15 Iunie 2010

La Palatul Cultural Theodor Costescu din Drobeta Turnu-Severin, în Sala Oglinzilor, s-a desfăşurat, ieri, conferinţa preoţească de primăvară-vară, informează www.episcopiaseverinului.ro. Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a subliniat câteva aspecte legate de tema conferinţei, "2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti". Pr. dr. Gheorghe Zamfir, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova şi consilier administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, a abordat tema din punct de vedere dogmatic, iar pr. dr. Constantin Pătuleanu, profesor la aceeaşi facultate din Craiova, a tratat tema din punct de vedere istoric.

Conferinţa a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească şi de o slujbă de Te-Deum, oficiate la Catedrala Episcopală. La conferinţă au participat preoţii din protopopiatele Drobeta Turnu-Severin Nord I, Drobeta Turnu-Severin Sud II şi Vânju Mare.

O conferinţă preoţească are loc astăzi şi la Baia de Aramă, la care vor fi prezenţi preoţii din Baia de Aramă şi Strehaia.