Conferințe prepascale la Timișoara

Un articol de: Pr. Marius Mircia - 03 Martie 2018

În perioada 1 - 29 martie au loc la Timișoara o serie de conferințe prepascale, sub genericul: „Unitatea credinţei în Duhul Sfânt”.

Prima conferința din acest an a avut loc joi, 1 martie, în biserica cu hramul „Învierea Domnului” și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Centrului eparhial. Aceasta a fost susținută de către pr. Daniel Enea și a avut ca temă „Sfântul Ioan Casian, mărturisitor şi apărător al unităţii de credinţă”. Au participat preoți, profesori și studenți ai Facul­tății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara. La finalul conferinței, corul Facul­tății de Litere, Istorie și Teologie a susținut un program de imnuri adecvate perioadei Postului Mare. Aceste întâlniri sunt organizate de specializarea Teologie Ortodoxă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest - Timi­șoara și Asociația Studen­ților Creștini Ortodocși, Filiala Timișoara.

Următoarea conferință va avea loc pe data de 8 martie, avându-l ca invitat pe pr. Adrian Covan, care va susține tema: „Unitatea Bisericii în viziunea Sfântului Apostol Pavel: un itinerar doctrinar şi pastoral”, iar în data de 14 martie, prof. univ. dr. Vasile Ţâra va susține, în sala festivă a Mitropoliei Banatului, conferința intitulată „Cultura eclesială, făuritoare şi păstrătoare a unităţii de credinţă, limbă şi neam”. De asemenea, pr. Stelian Tofană va susține în 15 martie, în sala festivă a Parohiei Timișoara-Iosefin, con­fe­rința „Întrebări pentru Iisus şi răspunsuri… pentru cine?” Seria întâlnirilor prepascale se va încheia în 29 martie, când Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, va susține, în sala festivă a Mi­tropoliei Banatului, conferința „Unitatea de neam şi de cre­dinţă”.