Conferințe teologice internaționale la Oradea

Un articol de: Pr. Conf. Dr. Vasile Doru Fer - 03 Mai 2023

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea con­tinuă șirul manifestărilor dedicate Centenarului învăță­mân­tului teologic ortodox din Oradea. În perioada 25-26 aprilie, în cadrul programului Erasmus+ au fost sus­ți­nute, de către profesorul emerit Hans Schwarz, de la Universitatea din Regensburg - Germania, două conferințe teologice: „Der Dialog der Theologie mit der Welt: Eine schwierige Aufgabe” - „Dialogul teologiei cu lumea: o sarcină dificilă” şi „Wissenschaftlicher Dialog und der Dialog mit den Wissenschaften” - „Dialogul științific cu oamenii de știință”.

În capela facultății, cu hramul ,,Sfântul Teodor Studitul”, pr. conf. dr. Viorel-Cristian Popa, decanul facultății orădene, i-a acordat profesorului invitat Medalia aniversară prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la înființarea învățămân­tului teologic ortodox academic la Oradea.

În cadrul lucrărilor conferinței au fost prezentate mai multe aspecte teologice în care au fost evidențiate lucrarea proniatoare a lui Dumnezeu asupra cosmosului, rolul și lucrarea Sfântului Duh în creație, precum și necesitatea unui dialog între teologie și știință pentru o apologie a credinței creștine în contemporaneitate. Au participat cadre didactice ale facultății, doctoranzi, masteranzi, studenți și invitaţi din mediul academic universitar orădean.