Conferințele pastoral-misionare din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au ajuns la final

Un articol de: Irina Ursachi - 15 Decembrie 2021

Conferințele pastoral-misionare din Arhi­episcopia Sucevei și Rădăuților, desfășurate în perioada 9-14 decembrie 2021, s-au încheiat, după trei zile în care clericii eparhiei au avut parte de prezentări relevante și dialoguri lămu­ritoare.

Întâlnirile, desfășurate online din cauza contextului pandemic actual, pentru prevenirea infectării cu noul virus, au adunat clericii din cele cinci protopopiate ale arhiepiscopiei.

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, chiriarhul locului, preoții protopopiatelor Rădăuți și Suceava II au participat marți la conferințele desfășurate în Sala „Pimen Arhi­episcopul” a Centrului eparhial Suceava. La eveniment s-au reunit și reprezentanții sectoarelor de resort ale Arhiepiscopiei Sucevei și Ră­dă­uților, slujitorii sfintelor altare fiind prezenți prin intermediul unei platforme online.
Tema tuturor întâlnirilor clericale a fost dată de specificul anului 2021 în Patriarhia Română: „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” şi „Anul comemorativ al celor ador­miți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”. Cu acest prilej, Centrul eparhial a transmis fiecărei unități de cult o serie de cărți publicate la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

După ce în ziua de 9 decembrie au prezentat lucrări preoți din protopopiatele Suceava I și Câmpulung Moldovenesc, în zilele de 13 și 14 decembrie, membri ai protoieriilor Fălticeni, Rădăuți și Suceava II au susținut prelegeri în cadrul conferințelor pastoral-misionare.