Conferințele preoților din parohiile județului Brașov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 06 Iunie 2024

Preoții din parohiile aflate în județul Brașov au participat la con­ferințele preoțești de primăvară, organizate la sediul Protopopiatului Făgăraș, unde s-au adunat slujitorii sfintelor altare din protopopiatele Făgăraș și Rupea, precum și la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, unde au participat preo­ții din Protopopiatul Brașov, Protopopiatul Prejmer-Săcele și Protopopiatul Bran-Zărnești.

Cele două conferințe au avut loc marți, 4 iunie, respectiv miercuri, 5 iunie, și au fost prezidate de Înalt­preasfințitul Părinte Laurențiu, Arhi­episcopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. 

La cele două conferințe a fost invitat prof. dr. Pavel Chririlă, care a vorbit preoților despre alimentație și sănătate. De asemenea, la confe­rința din Brașov a fost invitat și pr. prof. dr. Viorel Ioniță, consilier patriarhal onorific.

IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe preoții din parohiile județului Brașov să acorde multă atenție pastorației bolnavilor, a credincioșilor aflați în suferințe trupești.

„Păstorul sufletesc trebuie să folosească toate mijloacele pastorale necesare pentru a-i ajuta pe cei bolnavi să-și dobândească mântuirea, dacă vor trece din această viaţă, iar dacă se vor însănătoși, să petreacă o viaţă virtuoasă, plăcută lui Dumnezeu și oamenilor. Prima lui grijă trebuie să fie cea profilactică, de înlăturare a păcatului, care poate să fie cauza multor suferinţe umane, fizice și sufletești. Stă în datoria preotului de a-i învăţa pe credincioșii săi că anumite păcate sunt nu numai încălcări ale Legii divine, ci și ale legilor firii, lăsate de Dumnezeu în trupul nostru”, a spus ierarhul. 

Preoți din cele cinci protopopiate au susținut referate în cadrul întâlnirilor, cu tema pastorației bolnavilor.