Consfătuire a preoților din cadrul Protopopiatului Iași I

Data: 14 Feb 2024

Luni, 12 februarie, la sediul Centrului de conferințe „Agora” s-a desfășurat consfătuirea lunară cu preoții din Protopopiatul Iași I.

În prima parte a ședinței a fost supus dezbaterii referatul „Sfinții Doctori în Tradiția Bisericii Ortodoxe. Cercetarea și îngrijirea bolnavilor ca datorie mântuitoare a fiecărui preot și credincios”, susți­nut de părintele Claudiu Pătrașcu, preot militar slujitor la Capela militară Copou din Iași. A urmat o sesiune de întrebări și discuții, în care s-au evidențiat anumite aspecte ale temei prezentate.

În a doua parte a ședinței, au fost prezentate spre luare la cunoș­tință și ducere la îndeplinire câteva probleme ce țin de buna desfășu­rare a activității la parohii, precum definitivarea programării desfășu­rării cercurilor pastoral-misionare, afișarea programului liturgic la avizierele parohiilor, prezentarea Concursului eparhial de proiecte adresat grupurilor parohiale de tineret, organizat de Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Centrului eparhial și care se va desfășura în perioada 2 februarie - 31 martie 2024, sau prezentarea de informații despre Luna și Mar­șul pentru viață 2024, dar și informații privind obținerea binecuvântării arhierești pentru preoții care predau disciplina Religie orto­doxă.