Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Sibiu
Profesorii de religie din județul Sibiu au participat joi, 13 septembrie, la consfătuirea anuală prilejuită de începerea noului an școlar. Consfătuirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Alături de ierarh s-au aflat inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, și inspectorul de religie al județului Sibiu, prof. Gabriela Frățilă.
La începutul consfătuirii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit profesorilor de religie pentru activitatea deosebită din anul școlar trecut și i-a îndemnat să fie conștienți în continuare de misiunea pe care o au în rândul elevilor. Ierarhul și-a exprimat recunoștința pentru toți dascălii implicați în activitățile din cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) desfășurate la Sibiu în perioada 6-9 septembrie.
„Dumneavoastră sunteți cei mai apropiați de tineri, și fiind obișnuiți cu ei, le răspundeți cu drag întrebărilor, iar noi când ne întâlnim din timp în timp dorim să întărim activitatea dumneavoastră de la catedră. De câte ori ne întâlnim vă repet că noi nu facem instrucție religioasă, nu trebuie să oferim o cantitate anume de cunoștințe, ci suficiente cunoștințe care să stea la baza unei educații religioase”, a spus ierarhul. IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe profesorii de religie să se implice în diseminarea informațiilor despre referendumul din 7 octombrie pentru revizuirea articolului 48 din Constituția României unde este definită familia.
În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de activitatea didactică și provocările din noul an școlar.
„Întâlnirea de astăzi este prilejuită și de noutățile care, la fel ca și în anii trecuți, sunt normale și vin de la Ministerul Educației Naționale și de la Patriarhia Română. Toți colegii mei sunt bucuroși să le afle pentru a le transmite mai departe în școlile în care își desfășoară activitatea. Sperăm ca această întâlnire să contribuie la buna desfășurare a învățământului religios sibian”, ne-a spus insp. Sorin Joantă. În ultima parte a consfătuirii, dascălii de religie au avut posibilitate să adreseze întrebări legate de problemele discutate și să aducă în atenție aspecte mai puțin cunoscute din activitatea lor didactică.